MediaWatch

CD ville have konservative med

Det skete under torsdagens forespørgselsdebat i Folketinget, hvor kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) var blevet bedt om at gøre rede for et utraditionelt forhandlingsforløb, hvor regeringen indgik et hurtigt smalt medieforlig med CD og SF.

"Et af de partier, vi normalt er gode venner med, blev kontaktet og holdt orienteret gennem hele forhandlingsfasen, men de ville åbenbart hellere drille regeringen end at gå med i et forlig med klare borgerlige fingeraftryk", sagde Peter Duetoft (CD) fra talerstolen med blikket rettet mod Brian Mikkelsen, skriver Ritzaus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs