MediaWatch

Det offentlige går sammen om IT-indkøb

Hvert år indkøber det offentlige i Danmark for omkring en milliard kroner, og det sker hver for sig og uden koordinering, skriver Jyllands Posten. Nu vil SKI indføre et system, hvor de offentlige institutioner under stat, amt og kommune får lejlighed til at købe ind sammen og koordineret. Derved regner man med at det offentlige vil munne spare mindst 60 millioner kroner alene ved indkøb af IT-udstyr. Sidste sommer indkøbte SKI for i alt 3,2 milliarder kroner, hvoraf 1,8 milliarder gik til indkøb af informationsteknologi.

SKI’s nye indkøbskoncept går ud på at de offentlige institutioner samler indkøbene, så de bundles efter samme princip som ved LetsBuyIt. Jo flere der køber, jo højere rabat vil indkøberne opnå.

Merkantildata har stået for at oprette den indkøbs-site hvor handlen kommer til at foregå. Ifølge administrerende direktør Jan Elbæk fra Merkantildata, har flere kommuner allerede udvist begejstring over den nye indkøbssite, hvor de straks kan se, hvor stor rabat, det samlede indkøb er oppe på, og hvor meget der mangler, før yderligere rabat opnås, skriver Jyllands Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs