MediaWatch

Finansrådet vil have nye betalingskort

Som det er i dag, må bankerne i henhold til Betalingskort-loven ikke tjene på at overfør penge fra kundernes Dankort. Det svarer til at have monopol på omkostninger, mener Peter Straarup, som formand for Finansrådet ifølge Søndagsavisen. Det koster årligt bankerne omkring 600 millioner kroner at administrere de omkring 400 millioner dankort-transaktioner for kunderne.

Ifølge Peter Straarup sakker Danmark håbløst bagud, hvis ikke snart de nye chip-kort indføres. Men bankerne vil ikke investere i teknologien, med mindre de får sikkerhed for, at de må tjene penge på transaktionerne. Derfor foreslår Straarup, at Betalingskort-loven ændres, så det bliver muligt for bankerne at få en tilfredsstillende afkast af fra de nye investeringer.

Teknikken til de nye chip-kort er allerede udviklet, så hvis Betalingsloven bliver ændret, vil teknologien kunne tages i brug fra april næste år.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs