MediaWatch

Ledig bredbånds-kapacitet i lokale net

Det mener Søren Birksø Sørensen, der er direktør i Foreningen Danske Antenneanlæg, FDA. I et debatindlæg i Børsen af Søren Birksø Sørensen findes der allerede omkring 1,3 millioner husstande i Danmark, som er koblet på et bredbåndsnet med tovejskommunikation, eller som er koblet på et net, der let kan udbygges hertil. Derudover findes der 350.000 husstande, som let vil kunne tilkobles foreningsejede bredbåndsanlæg.

Bredbåndsforbindelser via lokale kabel-net vil kunne give forbrugerne Internet-opkoblinger med transmissionshastigheder mellem 0,5 og 2 Mbits per sekund, hvilket svarer til mellem 4 og 16 gange hastigheden på en ISDN forbindelse.

Derfor mener direktøren for FDA at de offentlige beslutningstager bør foretrække at investere i lokalt ejede netværk fremfor at fremme store multinationale selskabers udbygning af bredbåndsnetværk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs