MediaWatch

IT- og teleselskaber dominerer Top 500

IT- og Teleselskaberne er stærkt repræsenteret på listen over TOP 500-virksomheder. Softwaregiganten Microsoft ligger fortsat på en førsteplads tæt fulgt af General Electric. Tele Danmark når op på plads nummer 335, skriver Berlingske Tidende.

Financial Times’ liste over Top 500 er baseret på en opgørelse af aktiekurserne per 5. januar 2000. Nu er der imidlertid sket meget med IT-selskabernes aktiekurser siden den 5. januar. Derfor har Financial Times udarbejdet en ny liste over de 25 største selskaber, baseret på en opgørelse over aktiekurserne den 24 april. På den liste har General Electric overtaget førertrøjen fra Microsoft, som i stedet er blevet forvist til en fjerdeplads. Nokia og Ericsson er begge blevet forfremmet til henholdsvis nummer ni og nummer 22.

På den reviderede liste over de 25 største selskaber i Norden ligger Nokia og Ericsson ikke overraskende på første- og andenpladsen, mens Tele Danmark får en sjetteplads. Overraskende er imidlertid tredjepladsen, som indtages af den finske mobiltelefonoperatør Sonera.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs