MediaWatch

USA vil øge sit IT- og Internet-forspring

Europa halter langt bagefter USA som IT-producent, mener økonomen Gail Fosler, der er kendt for sine præcise økonomiske forudsigelser. Det gør, at Europa ikke i tilstrækkelig høj grad har en sektor, som kan genbeskæftige den arbejdskraft, som er blevet overflødiggjort som følge at de effektivitetsmæssige gevinster ved IT- og Interne, skriver Jyllands Posten.

Gail peger desuden på, at en lang række lande vil blive hægtet af udviklingen, fordi de ikke længere vil være i stand til at konkurrere effektivt med de lande, som foreksempel USA, som har scoret høje effektivitsmæssige gevinster efter at have investeret intensivt i IT- og Internet. I 1999 gik over halvdelen af de samlede investeringer til IT- og Internet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs