MediaWatch

Mere fart på digital-TV

Allerede i juni 2002 skal 98 procent af husstandene kunne modtage digitalt jordbaseret TV.

Teracom er Sveriges største radio- og TV-operatør. Virksomheden råder over et landsdækkende sendenet med cirka 700 radio- og TV-master fordelt over hele landet, der distribuerer både analoge og digitale signaler.

I slutningen af år 2000 vurderes det, at 70 procent af husstandene vil kunne se digitalt TV via jordbaserede sendere. Et år senere kan dækningsområdet udvides til at omfatte 85 procent og i juni 2002 98 procent.

For at komplementere udbudet vil Teracom også øge kapaciteten til blandt andet mobil-tv och mobilt internet. Det indebærer, at ca. 1,4 millioner husstande, som i dag kun har adgang til SVT1, SVT2 og TV4, i løbet af nogle år får rådighed over mindst 18 kanaler. Desuden kan mobil-tv og mobilt internet tilbydes i store dele af landet.

"Digital radio og TV har en unik evne til at formilde såvel interaktive programmer som informationstjenester. Gennem det landsdækkende sendenet kan alle husstande på enkel vis få adgang til disse tjenester. Det er derfor vi arbejder for at gøre digital radio og TV tilgængelig for alle, siger Valdemar Persson, VD Teracom.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs