MediaWatch

Tvangsopsplitning kan give bagslag

Ved hjælp af en allegori forklarer Paul Krugman fra det berømte Massachusetts Institute of Technology i Berlingske Tidende, hvordan en horisontal tvangsopsplitning af Microsoft risikere at komme til at betyde højere priser på både operativsoftware og applikationssoftware.

Argumentet er at Microsoft tidligere har ført en moderat prispolitik, for at sælge så meget i begge softwarekategorier som muligt, men med en opsplitning forsvinder de motiver, og det vil betyde, at forbrugerne kommer til at betale højere priser for den samme software.

Alternativt foreslår Krugman, at regeringen kunne påtvinge Microsoft en vertikal opdeling, for på den måde at skabe mere konkurrence i sælgerledet. Det vil imidlertid svare til en ekspropriering af intellektuelle ejendomsrettigheder, og den politik ligger nok noget langt fra amerikansk mentalitet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs