MediaWatch

Tyske mobillicenser på auktion

Den tyske regering regner med at kunne score et provenu på omkring 400 milliarder kroner, ved at udbyde UMTS-licenser til fremtidens superhurtige mobiltelefoni på auktion, skriver Børsen. Den engelske regering har netop tjent 265 milliarder kroner på den konto, og den danske regering forventes at følge samme udbuds-model, hvilket i givet fald vil kunne bidrage med omkring 25 milliarder til den danske statskasse.

Telebrancherne har kritiseret regeringernes nye auktions-politikker med hensyn til mobil-licenser for at komme til at skade udviklingen til ugunst for forbrugerne.

I Tyskland udbydes der i alt fem UMTS-licenser på auktionen, hvor licenserne forventes at blive taget i brug omkring år 2002.. Den samlede investering i en licens løber formentlig op omkring de 30 milliarder kroner, og Tele Danmark regner derfor med at byde på en licens i samarbejde med et konsortium af internationale teleselskaber.

Læs også nyheden Danske mobillicenser på auktion

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs