MediaWatch

EBU-samarbejde om digitale udfordringer

EBU nedsatte ved årsskiftet en tværgående strategi-gruppe, der i de kommende år skal analysere og vurdere de udfordringer, som den digitale udvikling vil bringe for public service radio, TV og online-aktiviteter i Europa.

Strategi-gruppen ser blandt på den teknologiske udvikling, på markedsudviklingen med store, multinationale medie-, tele, og IT-koncerner og på den betydning, det kan få for public service institutionernes muligheder for at udfylde deres kulturelle og demokratiske rolle.

Hvilke krav vil det stille til programindholdets karakter, kvalitet og omfang? Hvad er licensfinansieringens fremtid i forhold til andre finansieringsformer? Er der behov for nye samarbejdsformer mellem de europæiske public service institutioner og hvordan skal de stille sig til EUs harmoniserings bestræbelser?

Ud over disse spørgsmål skal Strategi-gruppen også se på, hvorledes de trængte public service institutioner i Øst- og Centraleuropa kan støttes i deres digitale udvikling. Gruppens arbejde skal munde ud i nye fælles retningslinier for EBUs medlemsorganisationer og selve EBUs arbejde.

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs