MediaWatch

Tele Danmark svarer igen på prispres

For anden gang inden for bare syv måneder har Telestyrelsen krævet, at Tele Danmark skal nedsætte sine samtrafikpriser overfor konkurrenterne – denne gang på mellem 10 og 25 procent, skriver Berlingske Tidende.

Konsekvensen heraf bliver, at Tele Danmark fremover får sværere ved at opnå det nødvendig afkast fra investeringer i moderniseringen af tele-infrastrukturen, og det kan i værste fald komme til at betyde at Tele Danmark i stedet flytter investeringerne til udlandet. Tele Danmark forventer i løbet af indeværende år at investere omkring 4 milliarder i dansk telenet.

Begrundelsen for Telestyrelsens krav om prisnedsættelser er, at give de øvrige teleselskaber bedre muligheder for at konkurrere på forbrugernes teletakster.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs