MediaWatch

Udsigt til lavere telepriser på samtrafik

Telestyrelsen vil sandsynligvis reagere på Tele Danmarks kraftigt forbedrede resultater med at forlange en nedsættelse af samtrafikpriserne, så forbrugerne vil få lavere teletakster. Sidste år forbedrede Tele Danmark sit resultat af primær drift med 20 procent, skriver Berlingske Tidende. Kravet ventes at blive fremsat i forbindelse med offentliggørelsen af Tele Danmark i dag.

De øvrige teleselskaber i Danmark har længe været utilfredse med, at Tele Danmark tager overpriser, men i den nye forslag til telelov, som forskningsminister Birte Weiss ventes at få flertal til, bliver reglerne for prisfastsættelsesmetoderne ændret.

Ifølge lovforslaget skal prisen fremover være på niveau med gennemsnitsprisen i de tre billigste lande i verden, eller med det billigste land, som Danmark normalt sammenligner sig med.

Telestyrelsen tvang sidste år Tele Danmark til at nedsætte samtrafikpriserne med 15 og 35 procent, og Tele Danmark hævder allerede nu, at de sætter penge til, når de samler netkapacitet til konkurrenterne.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs