DR vil modernisere nyheder

MediaWatch

I stedet får P3-lytterne en anden slags radionyheder, der er produceret med henblik på de unge lyttere.

»Vi er nødt til at indstille os på, at der skal være en sammenhæng mellem musikken og nyhedsformidlingen,« siger programchef Jesper Grunwald, P3, til Jyllandsposten. Ændringen af nyhedudbuddet sker, efter DR har set på tilsvarende statsradiokanaler i nabolandene. Ifølge rapporten er DR den mest konservative offentlige radio i forholdet til de yngre lyttere.

Blandt andet har BBC i Storbritannien i årevis leveret særlige radionyheder på en ungdoms-orienteret kanal. Også SVT og NRK har særlige nyheder for unge lyttere. En manglende modernisering er givetvis medvirkende til, at DR har tabt lytterandele blandt de unge til lokalradioerne. Trenden er mest markant i Jylland.

Målt blandt de 15-40 årige lyttere på landsplan har DR en share på 50%, mens de kommercielle ligger på 46-47%. (Gallup, 4. kvt. 99). Blandt alle lyttere har DR en share på 67%.

De nye tiltag har skabt uenighed mellem radioens chefredaktion og DR Nyhederne, der har afvist at skabe en ung version af radioavisen.

Lanceringen af nyhedsudsendelser med ung profil er en del af en markant foryngelse af hele P3, der allerede er godt i gang. Fra nytår røg "Giro 413" og "Sport på 3'eren" over på andre kanaler - og nye programmer kom til.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også