MediaWatch

De gule sider bliver til e-handels portaler

Teleselskaberne vil bruge de gamle telefonbøgers gule sider til en strategisk satsning på Internettet, hvor virksomhederne får tilbudt at oprette e-handel på portalerne. Telia har i den forbindelse brugt omkring 450 millioner kroner til at købe de to producenter af lokaltelefonbøger, Mostrups Forlag og Lokalbogsforlaget. I første omgang går Telia efter den gule fagbog i København, oplyser aadministrerende direktør Sven-Erik Thøfner fra Telias danske forlag, Infomedia Danmark overfor Børsen.

Allerede om få dage lanceres en landsdækkende telefonoplysning på contakt.dk, som skal konkurrere med Tele Danmarks gule sider og senere udvides med e-handel via siten, hvor virksomhederne får mulighed for at indføje e-handels butikker på området.

Også Tele Danmark er i fuld gang med at optrappe sit engagement i gule sider på Internettet. Internet-portalen degulesider.dk udvides om få måneder med e-handel for virksomhederne, hvor Tele Danmark formidler bestillingen til annoncøren forklarer direktør Kjeld Holland fra Tele Danmarks Forlag. Tele Danmark har i den seneste tid også satset kraftigt på Telia’s hjemmemarked, Sverige, med købet af to telefonbolgforlag for i alt 870 millioner kroner.

I dag er Krak.dk den mest anvendte Internet-tjeneste med erhvervsoplysninger, og Krak forventes da også at ville engagere sig i e-handel på siten.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs