MediaWatch

De gule sider bliver til e-handels portaler

Teleselskaberne vil bruge de gamle telefonbøgers gule sider til en strategisk satsning på Internettet, hvor virksomhederne får tilbudt at oprette e-handel på portalerne. Telia har i den forbindelse brugt omkring 450 millioner kroner til at købe de to producenter af lokaltelefonbøger, Mostrups Forlag og Lokalbogsforlaget. I første omgang går Telia efter den gule fagbog i København, oplyser aadministrerende direktør Sven-Erik Thøfner fra Telias danske forlag, Infomedia Danmark overfor Børsen.

Allerede om få dage lanceres en landsdækkende telefonoplysning på contakt.dk, som skal konkurrere med Tele Danmarks gule sider og senere udvides med e-handel via siten, hvor virksomhederne får mulighed for at indføje e-handels butikker på området.

Også Tele Danmark er i fuld gang med at optrappe sit engagement i gule sider på Internettet. Internet-portalen degulesider.dk udvides om få måneder med e-handel for virksomhederne, hvor Tele Danmark formidler bestillingen til annoncøren forklarer direktør Kjeld Holland fra Tele Danmarks Forlag. Tele Danmark har i den seneste tid også satset kraftigt på Telia’s hjemmemarked, Sverige, med købet af to telefonbolgforlag for i alt 870 millioner kroner.

I dag er Krak.dk den mest anvendte Internet-tjeneste med erhvervsoplysninger, og Krak forventes da også at ville engagere sig i e-handel på siten.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs