MediaWatch

WAP erklæres uegnet til Internet-trafik

Ifølge den danske ekspert i Internet-design, Jacob Nielsen, er WAP kun et mellemstadium uden den store betydning, skriver Politiken. Det lille display på mobiltelefonerne og den dårlige brugervenlighed gør, at man ikke kan kommunikere ordentligt ved hjælp af en WAP-telefon.

Det mobile Internet vil kun slå igennem, hvis det kommer til at forgå via de populære Palm Pilot, mener Jacob Nielsen, for her er der tale om et display af en størrelse, at det bliver muligt at læse nyheder og sende e-mails.

Tele Danmarks markedsdirektør for Tele Danmark Mobil, Henrik Hansen, er langt fra enig i denne vurdering. Markedsdirektøren henviser til at antallet af SMS beskeder via mobiltelefoner sidste år blev syvdoblet til omkring 8 millioner sendte beskeder. Henrik Hansen tror derfor på at WAP vil få en stor udbredelse, og forbrugerne vil først og fremmest anvende mobiltelefonerne til at hente information i form af korte nyheder, sende e-mails og hente bankoplysninger.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs