MediaWatch

Tele-selskaber vil oplyse samtalepriser

Det er blevet sværere og sværere for danskerne at gennemskue prisen på at gennemføre en telefonsamtale på grund af de mange nye tele-selskaber og muligheden for at tage sit telefonnummer med sig ved flytninger.

Derfor overvejer teleindustrien at indføre en ny service, hvor forbrugerne kan ringe op og få oplyst prisen på en telefonsamtale. Det kan for eksempel gennemføres ved hjælp at et trecifret nummer, hvor forbrugeren kan indtaste det nummer, som der ønskes prisoplysning på, skriver Børsen.

Teleindustriens forslag fremgår af den høringsrunde, som Telestyrelsen netop har gennemført, og den er et forsøg på at imødekomme mere vidtgående krav om prisinformationer, som for eksempel at indføre forskellige ringetoner i starten af telefonopkald, som skal advare forbrugerne, når de er i gang med indlede særligt dyre telefonsamtaler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs