MediaWatch

Flere mindre Microsoft-monopoler

Hvis dommen over Microsoft resulterer i, at den amerikanske regering forlanger en tvangsopsplitning af Microsoft-koncernen, kan det komme til at betyde, at der i stedet vil opstå tre-fire special-monopoler, skriver Berlingske Tidende. Og det kan i sidste ende komme til at betyde højere forbrugerpriser på styresystemer, fordi Microsoft fratages muligheden for at tage interne prishensyn.

Forklaringen er, at den eneste realistiske mulighed for en opsplitning af Microsoft-koncernen er at dele den op i uafhængige virksomheder med hver sit speciale, som for eksempel styresystemer, kontorapplikationer, underholdnings- og undervisningssoftware og Internet-software.

Dermed vil det ikke længere være muligt for Microsoft at indsælge sine styresystemer til nye computere til en favorabel lav pris. En pris som fastsættes ud fra en forventning om, at det senere bliver muligt for koncernen at opnå et mersalg af de øvrige Microsoft-programmer. I dag udgør prisen på et Microsoft-styresystem omkring 10-15 procent af en computers samlede pris.

Microsoft er dømt for at drive monopolagtig konkurrence til skade for forbrugerne, men en tvangsopsplitning kan netop risikere at forværre hensynet til forbrugerne.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs