MediaWatch

Hurtig straf til Microsoft

Efter kendelsen i mandags, hvor Microsoft blev fundet skyldig i at udnytte sin monopolagtige position, er sagen gået over i domsfasen, skriver Berlingske Tidende. Dommeren fandt, at Microsoft havde brudt USA’s monopollov, fordi de havde indbygget Internet-browseren Explorer i selskabets eget styresystem.

Microsoft ventes at ville appellere sagen straks efter den endelige dom, som ventes at blive afsagt allerede i oktober. En eventuel appelsag kan risikere først at blive afsluttet i 2002, og det vil dommeren sandsynligvis ikke vente på, hvorefter restriktionerne nok vil blive indført med det samme.

Microsoft kan idømmes alt fra bødestraf til påbud om at ændre på softwaren. I værste fald kan softwaregiganten risikere en tvangsopsplitning, hvilket dog ikke er særligt sandsynlig.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs