MediaWatch

Hurtig straf til Microsoft

Efter kendelsen i mandags, hvor Microsoft blev fundet skyldig i at udnytte sin monopolagtige position, er sagen gået over i domsfasen, skriver Berlingske Tidende. Dommeren fandt, at Microsoft havde brudt USA’s monopollov, fordi de havde indbygget Internet-browseren Explorer i selskabets eget styresystem.

Microsoft ventes at ville appellere sagen straks efter den endelige dom, som ventes at blive afsagt allerede i oktober. En eventuel appelsag kan risikere først at blive afsluttet i 2002, og det vil dommeren sandsynligvis ikke vente på, hvorefter restriktionerne nok vil blive indført med det samme.

Microsoft kan idømmes alt fra bødestraf til påbud om at ændre på softwaren. I værste fald kan softwaregiganten risikere en tvangsopsplitning, hvilket dog ikke er særligt sandsynlig.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs