MediaWatch

Debat om DAB og digital TV søges

Danske dagblade forsøgte med en voldsom indsats at få en af kanalerne, men det sandsynlige er, at de ikke i denne omgang kommer ind på det landsdækkende radiomarked.

Måske er det dagbladenes eget engagement i netop radioproblematikken, der har ført til, at det er denne del af medieforliget, der har fået mest omtale.

Frands Mortensen undrer sig over, at ingen omtaler digitaliseringen: "I månederne op til forligsudspillet var det netop digitaliseringen, der prægede den danske mediedebat. Danmarks liberale Parti, Venstre havde endda gjort digitaliseringen til omdrejningspunktet for dets mediepolitiske udspil, og Folketinget gennemførte den 1. februar 2000 en høring om netop digitaliseringen. Det er mærkeligt, at reaktionerne på medieforliget har overset dette område", skriver han på www.cultur.dk (Mediawatch omtalte digitaliseringen i sidste nummer).

Læs Frands Mortensens analyse af medieforliget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs