MediaWatch

CyberCity var ejet af Hollandsk selskab

Baltic Internet Group ejede indtil kort før salget til det amerikanske ventureselskabet Advent Internetionel CyberCity, men solgte sin ejerandel til moderselskabet Fonden af 1. december 1997 for 10 millioner kroner.

Det kan synes som en noget lav pris, set i lyset af at CyberCity senere blev solgt for 460 millioner kroner, men sagen er at familiefonden også er ejer af Baltic Internet Group, og salget var en renformalitet, som skulle kompensere Baltic Internet Group for stiftelsesomkostningerne, oplyser advokat og bestyrelsesformanden i Fonden af 1. december 1997, Klaus Berning overfor Jyllands Posten.

Klaus Berning vil ikke oplyse noget om den nærmere selskabskonstruktuin, men ifølge Jyllands Posten blev Baltic Internet Group stiftet i forbindelse med, at Klaus Riskær Pedersen havde problemer med at rejse driftsfinansiering til CyperCity. Baltic Internet Group købte dengang sin aktiepost på 67 procent i CyberCity for 750.000 kroner.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs