MediaWatch

CyberCity var ejet af Hollandsk selskab

Baltic Internet Group ejede indtil kort før salget til det amerikanske ventureselskabet Advent Internetionel CyberCity, men solgte sin ejerandel til moderselskabet Fonden af 1. december 1997 for 10 millioner kroner.

Det kan synes som en noget lav pris, set i lyset af at CyberCity senere blev solgt for 460 millioner kroner, men sagen er at familiefonden også er ejer af Baltic Internet Group, og salget var en renformalitet, som skulle kompensere Baltic Internet Group for stiftelsesomkostningerne, oplyser advokat og bestyrelsesformanden i Fonden af 1. december 1997, Klaus Berning overfor Jyllands Posten.

Klaus Berning vil ikke oplyse noget om den nærmere selskabskonstruktuin, men ifølge Jyllands Posten blev Baltic Internet Group stiftet i forbindelse med, at Klaus Riskær Pedersen havde problemer med at rejse driftsfinansiering til CyperCity. Baltic Internet Group købte dengang sin aktiepost på 67 procent i CyberCity for 750.000 kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs