MediaWatch

CyberCity var ejet af Hollandsk selskab

Baltic Internet Group ejede indtil kort før salget til det amerikanske ventureselskabet Advent Internetionel CyberCity, men solgte sin ejerandel til moderselskabet Fonden af 1. december 1997 for 10 millioner kroner.

Det kan synes som en noget lav pris, set i lyset af at CyberCity senere blev solgt for 460 millioner kroner, men sagen er at familiefonden også er ejer af Baltic Internet Group, og salget var en renformalitet, som skulle kompensere Baltic Internet Group for stiftelsesomkostningerne, oplyser advokat og bestyrelsesformanden i Fonden af 1. december 1997, Klaus Berning overfor Jyllands Posten.

Klaus Berning vil ikke oplyse noget om den nærmere selskabskonstruktuin, men ifølge Jyllands Posten blev Baltic Internet Group stiftet i forbindelse med, at Klaus Riskær Pedersen havde problemer med at rejse driftsfinansiering til CyperCity. Baltic Internet Group købte dengang sin aktiepost på 67 procent i CyberCity for 750.000 kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs