MediaWatch

Engelsk auktion over mobil-licenser en succes

Oprindeligt havde den engelske regering været glade, hvis de nye tredje generations mobil-licenser kunne indbringe tilsammen 60 milliarder kroner, men det beløb er allerede langt overgået, og så fortsætte auktionen oven i købet indtil der ikke kommer et højere bud, skriver Børsen.

De engelske mobil-licenser, som er i udbud, tilhører alle den nye tredje generation af mobil-telefoni, som har en større båndbredde og dermed højere hastighed på datatransmission. Det giver en række nye muligheder for tjenester over det mobile Internet, og det marked forventes at eksplodere de kommende år.

Englænderne har udbudt i alt fire licenser til de nuværende operatører og én til nye operatører. I alt 13 selskaber har udvist interesse, og blandt dem er både Vodafone Mannesmann, Worldcom, Orange og 3GUK (Eircom/NTL Mobile).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs