MediaWatch

Politikerne sætter skub i digital radio

Efter mange års tøven sætter denne aftale nu gang i den danske DAB-udvikling. Forligspartierne mener, at DAB bør påbegyndes på permanent basis i Danmark snarest muligt. Det landsdækkende og de regionale sendenet skal som udgangspunkt være fuldt udbygget og taget i brug senest 1. oktober 2002, henholdsvis 1. oktober 2003. Politikerne forventer, at analog udsendelse af landsdækkende og regional radio ophører i løbet af 10-15 år.

For at fremme den digitale radioudvikling er det af afgørende betydning, at der ikke bare bliver tale om paralleludsendelse af de nuværende analoge programmer, men også om udsendelse af nye tjenester, som udnytter de digitale muligheder, og politikerne lægger vægt på, at der også gives andre radioforetagender end DR adgang til at sende digital radio. Læs mere i Mediawatch, der udkommer fredag den 24. Marts.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs