MediaWatch

Banker udvikler nyt betalingssystem

Ved at anvende den fælles standard for fakturering, eFaktura, vil virksomhederne via Internettet kunne sende regninger til hinanden elektronisk og automatisk betale fakturaerne via banken. Herved spares udgifter til ekspedition og porto.

Det nye betalingssystem er et resultat af et samarbejde mellem Danske Bank, Unibank, de seks banker i foreningen Regionale Banker og de 132 banker og sparekasser i foreningen Lokale Pengeinstitutter. Systemet er udviklet, så det er konvertibelt med de to mest anvendte økonomistyringssystemer i Danmark, nemlig Navision og Concorde. De to systemer sidder i alt på 70 procent af markedet. Målsætningen på sigt er at betalingssystemet eFaktura skal kunne anvendes til alle økonomistytingsstystemer.

Betalingssystemet eFaktura ventes at spare danske virksomheder for milliarder af kroner, ved at effektivisere virksomhedernes administration med fakturering. IT-virksomheden SystemForum, som har udviklet systemet for bankerne, forventer at eFaktura vil kunne give virksomhederne en besparelse på gennemsnitlig 15-20 kroner per faktura, så en enkelt fakturering kommer helt ned på omkring en krone, udtaler afdelingsleder Torben Bøttcher fra SystemForum til Berlingske Tidende.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs