MediaWatch

KRF kritiserer medieudspil

- Jeg kan gå med til, at en public service-station får den fjerde radiokanal. Men så bør den femte kanal gives til andre aktører.

Sådan siger Tove Videbæk, Kristeligt Folkepartis medieordfører, i en kommentar til kulturminister Elsebeth Gerner Nielsens (R) udspil til de kommende medieforhandlinger. Kulturministeren foreslår, at TV2 skal have den fjerde radiokanal og DR den femte.

"Den femte radiokanal burde i stedet deles af en række stationer - kommercielle som ikke-kommercielle. De ikke-kommercielle kunne f.eks. være ulandsorganisationer, miljøorganisationer, menneskerettighedsbevægelser eller kirkelige organisationer, siger Tove Videbæk.

Hun kritiserer også, at der er lagt op til voldsomme stigninger i licensen. "Det nye udbud af radiokanaler bør ikke betyde licensstigninger. Licensen er høj nok i forvejen, og stigninger i licenser er altid kommet for at blive. Hvis TV2 og DR1 har brug for en saltvandsindsprøjtning f.eks. til digitalisering af TV, så bør de have et engangstilskud.

Tove Videbæk er dog tilfreds med, at kulturministeren i sit udspil også lægger op til at tage fat på pornodebatten.

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs