MediaWatch

Aviser: Monopolbrud udeblev

Ansøgningen om at overtage radiokanalen er underskrevet af syv af Danmarks største aviser - Berlingske Tidende, Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten, de tre stiftstidender og JydskeVestkysten.

På Berlingske Tidende siger administrende direktør for Det Berlingske Officin, Joachim Malling:

"Vi er principielt skuffede over, at politikerne vælger en løsning uden nytænkning eller et monopolbrud. For Berlingske Tidende og dagspressen er det en skuffelse, at vi ikke havde mulighed for at komme med et alternativ. Vi kunne have lavet en "radioavis", der byggede på en bred landsdækning. Den mængde af journalister, der er på de syv aviser, kunne give en dækning som ingen andre kan matche. Men nu må vi se, om politikerne bliver enige, siger Joachim Malling, skriver Ritzaus.

Politikens administrende direktør Lars Munch:

"Jeg finder det uforståeligt, at det monopolbrud, som ministeren selv efterspurgte - blandt andet ved at opfordre dagspressen til at komme med et bud - ikke finder sted. Jeg mener fortsat, at dagbladenes bud var en vigtig og seriøs mulighed for et reelt monopolbrud og en seriøs radiokanal. Nu må vi se kulturministerens udspil. Indtil nu har jeg kun læst om udspillet i dagens aviser".

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs