MediaWatch

Medieudspil: Fjende nummer et

Han frygter, at udspillet vil betyde døden for de lokale radioer, skriver Ritzaus. - Jeg tror, at der vil ske det samme i Danmark som i Norge. Antallet af lokalradioer vil blive reduceret over hele landet. Jeg opfatter forslaget som en fjendtlig handling. Og der er heller ikke tale om et monopolbrud. Staten sætter sig på alle ledige frekvenser, og al lokalradio bliver udraderet. Kulturministeren er lokalradioens fjende nummer et, siger Bent Helvang til Ritzau.

Hos nordjyske ANR, en af landets største lokalradioer, tolker direktør Peter A. Petersen fremtiden med TV 2 som reklamekonkurrent ligeså dystert. Han vurderer, at kulturministeren ikke på noget tidspunkt har gjort noget godt for lokale medier med mindre, de har været på finansloven.

- Hendes motiv har været at gøre det så kompliceret for lokale medier som muligt, og hun fortsætter linien. Det skaber utrolige problemer for de mindste lokalradioer. De forsvinder simpelthen. Tilbage er så lokalradioerne i de store byer, som hun tvinger til at samarbejde - og som hun efterfølgende vil bruge en masse tid på at bekæmpe, siger Peter A. Petersen, som er direktør i selskabet bag ANR.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs