MediaWatch

Regeringen melder rødt ud til medieforlig

Den socialdemokratiske og radikale regering foreslår desuden, at den femte og næsten landsdækkende radiokanal går til DR, og at der indføres et forbud mod reklamer rettet mod børn i reklameblokkene umiddelbart før og efter børneprogrammer, skriver Berlingske Tidende.

Reaktionerne på regeringens medieudspil er faldet i nogenlunde god jord hos de Konservative og venstrefløjen, mens Venstre tager kraftig afstand fra den. Venstres mediepolitiske ordfører, Jens Rohde mener at forslaget om, at den fjerde og femte radiokanal skal gå til henholdsvis TV 2 og DR, blot er endnu en støtte til statsmagten, som Venstre kraftigt er imod.

Det er Brian Mikkelsen, mediepolitisk ordfører for de Konservative, imidlertid positiv overfor, idet han mener, at det vil styrke public service begreget.

MedieWatch vil kommentere regeringens medieudspil og afdække interessenternes reaktioner i løbet af eftermiddagen og de kommende dage.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs