Fremtidens TV bliver over Internettet

MediaWatch

En repræsentant for den amerikanske medievirksomhed, Picture This Entertainment, mener ifølge Berlingske Tidende, at det kun er et spørgsmål om tid, før distribution via Internettet bliver den foretrukne måde at sælge film på. I USA er fænomenet allerede så udbredt, at otte miliooner amerikanske universitetsstuderende allerede gør brug af metoden.

Et af konsekvenserne af den nye distributionsform bliver at betalings-TV- og videodistributørerne som følge af den skærpede konkurrence bliver presset til at sænke priserne, og de der ikke kan bære det økonomisk vil bukke under.

Streaming video ventes også at få konsekvenser for filmselskaberne, der ikke længere kunne opretholde monopol på filmudgivelser. Med streaming video vil de mange uafhængige filmproducenter kunne gå udenom filmselskaberne og selv markedsføre og distribuere sine film over Internettet.

Internettet er dog endnu ikke helt forberedt til effektivt at kunne at anvendes til streaming af de lidt længere videosekvenser, blandt andet fordi dataoverførselshastigheden endnu er for lav de fleste steder, men når det bliver det, vil streaming-fænomenet sikkert meget hurtigt få sin udbredelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også