MediaWatch

Fremtidens TV bliver over Internettet

En repræsentant for den amerikanske medievirksomhed, Picture This Entertainment, mener ifølge Berlingske Tidende, at det kun er et spørgsmål om tid, før distribution via Internettet bliver den foretrukne måde at sælge film på. I USA er fænomenet allerede så udbredt, at otte miliooner amerikanske universitetsstuderende allerede gør brug af metoden.

Et af konsekvenserne af den nye distributionsform bliver at betalings-TV- og videodistributørerne som følge af den skærpede konkurrence bliver presset til at sænke priserne, og de der ikke kan bære det økonomisk vil bukke under.

Streaming video ventes også at få konsekvenser for filmselskaberne, der ikke længere kunne opretholde monopol på filmudgivelser. Med streaming video vil de mange uafhængige filmproducenter kunne gå udenom filmselskaberne og selv markedsføre og distribuere sine film over Internettet.

Internettet er dog endnu ikke helt forberedt til effektivt at kunne at anvendes til streaming af de lidt længere videosekvenser, blandt andet fordi dataoverførselshastigheden endnu er for lav de fleste steder, men når det bliver det, vil streaming-fænomenet sikkert meget hurtigt få sin udbredelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs