MediaWatch

Forlig om DAB

Aftalen sætter fart på udbygningen af sendernettet for digitalradio (Digital Audio Broadcast), så det kan blive et permanent tilbud for alle så hurtigt som muligt. Indtil videre har DR kun sendt digitalradio i København og Midt- og Vestjylland. I fremtiden vil også kommercielle danske radiostationer få lov at sende på de digitale frekvenser.

DAB-aftalen fordeler den digitale kapacitet på sendernettet. Ifølge aftalen skal den fjerde landsdækkende radiokanal have kapacitet til at sende digitalt. Den øvrige kapacitet vil DR råde over. Senere vil også andre radioer få adgang til dab-kapacitet.

Et uafhængigt radio- og tv-nævn skal føre tilsyn med kommercielle radioers digitale programvirksomhed. Kravet til disse kanaler vil blive, at de er danske, og at de dagligt skal sende nyheder, der lægger vægt på saglighed og upartiskhed.

Det landsdækkende og de regionale digitale sendernet skal være fuldt udbygget og i brug senest oktober 2002 hhv. oktober 2003. Man forventer, at de analoge udsendel-ser ophører helt om 10-15 år. For at høre digital-radio skal man anskaffe sig en ny radio, men den kan modtage både DAB - og FM-radio, så længe begge udsendes.

"DAB-aftalen er et godt skridt mod bedre radio. Samtidig kan jeg ikke lade være med at se forhandlingerne i dag som lidt af en generalprøve på de "store" medieforhand-linger, vi skal i gang med. Stemningen var så god, at jeg tror på gode og konstruktive forhandlinger, når vi går i gang i løbet af kort tid," siger kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs