MediaWatch

Lokalt network var for dyrt for TV 2

Beløbet skulle dække TV 2s indskud, mens TvDanmark-stationerne fra private investorer havde sikret sig hovedparten af de ca. 200 mio. kr., som det ville koste at købe sig fri af samarbejdsaftalen med det udenlandsk ejede SBS, der er operatør bag TvDanmark-netværket, skriver Politiken.

TV2 er med satellit-løsningen sikret adgang til ca. 70 pct. af husstandene, hvor TvDanmarks jordbaserede sendenet dækker ca. 85 pct. af befolkningen.

Bjarne Stig Mogensen er formand for Danmarks Lokal-TV Forening, der tegner samarbejdet bag TvDanmark-netværket. Det var foreningen, der for nogle måneder siden kontaktede TV 2 i utilfredshed med operatøren SBS:

"Jeg finder det både besynderligt og ærgerligt, at TV 2 forspilder muligheden for en løsning, som afgørende kunne have bidraget til at sikre lokal-tv og dermed styrke dansk mediepolitik. Og jeg mener bestemt ikke, at denne holdning tjener TV 2 til ære set i lyset af, at stationen gang på gang erklærer det som sit mål at skabe kvalitets-tv på dansk grundlag. Efter min opfattelse kan det kun betegnes som absurd, når TV 2 gerne vil overtage en forretning, som omsætter for knapt en kvart mia. kr. årligt, men ikke er villig til at betale én krone for det".

På en måde er det historien, som gentager sig: TvDanmark gik i luften i april 1997, men SBS kom først ind i billedet, efter at TV 2 havde afvist en føler fra lokalstationerne om at være operatør på netværket.

Efter afslaget fra TV 2 er TvDanmark-stationerne gået i gang med at genforhandle aftalerne med SBS, og ifølge Bjarne Stig Mogensen "er der rimeligt skred i forhandlingerne og dermed håb om, at tingene kan blive bragt på plads".

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs