MediaWatch

UPC køber SBS

UPC vokser meget hurtigt og købte i september forrige år Stjern-tv's kabelnet. Rygterne siger også, at UPC er interesseret i at købe Telias kabelnet i Sverige, skriver Resume.

I en pressemeddelelse skriver UPC og SBS, at UPC vil erhverve SBS via kontant betaling og UPC-aktier. SBS' aktier værdisættes til ca. 85.14 dollar pr. aktie.

SBS' kurs har i den seneste tid ligget meget fint. Kursen har været oppe på ca. 60 dollar. UPC ejer allerede 18 procent af aktierne i SBS.

- Handlen er et vigtigt skridt for UPC, når det gælder vort digitale og interaktive programindhold. Vor bredbåndsstrategi fokuserer på at levere indhold og tjenester til vore kunder gennem forskellige distributionskanaler. SBS har stor erfaring indenfor udvikling og indkøb af indhold, siger Mark Schneider, direktør for UPC i pressemeddelelsen

Også SBS' bestyrelsesformand Harry Sloan er tilfreds: - Kombinationen af SBS og UPC er strategisk rigtig. Vi ser frem til at udvikle UPC Media til Europas førende indholdsleverandør.

SBS' svenske kanal er Kanal 5. Dennes programchef Anders Knave mener, at handlen minder om Time-Warner og AOL.

- Den nye virksomhed får adgang til både indhold og distribution. Det bliver som MTG, men på europæisk niveau, siger Knave, som håber at handlen vil betyde, at Kanal 5 får større resurser til at købe og producere programmer.

SBS driver blandt andet ti TV-stationer og 17 radiostationer i Europa. UPC ejers hovedsageligt af amerikanske Microsoft.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs