Flere licenspenge til DR og TV 2

MediaWatch

Hvis regeringen kommer igennem med stigningen i licencbetalingerne, vil hver af de danske seere få en ekstraregning i licens på omkring 140 kroner årligt, skriver Børsen. I dag modtager public service stationer omkring 3 milliarder kroner fra licensbetalinger. Ekstramidlerne skal anvendes til at indkøbe nye programmer og producere kvalitets-TV på dansk.

Den socialdemokratiske og radikale regering er imidlertid endnu ikke blevet enige om, hvem der skal have den fjerde ratiostation. Hertil har blandt andet TV 2, Berlingske Tidende, Jyllands Posten og Aller-koncernen tidligere udtrykt interesse. Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen har tidligere givet udtryk for, at den fjerde station ville komme u offentlig udbud, men det er ikke sikkert, at det bliver tilfældet.

De Radikale mener, at stationen skal ligge hos TV 2, som en kompensation på de tabte reklameindtægter, som følge af forbudet mod børnereklamer. Socialdemokratiet mener ifølge den mediepolitiske ordfører Søren Hansen, at den radiostationen skal ligge hos Danmarks Radio, hvor radiolytternes interesser bedst vil blive tilgodeset.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter