MediaWatch

Digitalisering af net i fuld gang

Det er konklusionen efter en nyligt afholdt EU-konference i Lissabon med cirka 200 deltagere, skriver TV 2.

"På konferencen blev der ikke sat et eneste spørgsmålstegn ved, om man skulle satse på jordbaserede, digitale sendinger. Det var ikke et spørgsmål, om hvis - alene et spørgsmål om hvornår og hvordan, man skulle igangsætte digitale, jordbaserede sendinger, siger TV 2s tekniske chef Lars Esben Hansen, som var en af de danske deltagere i konferencen.

I Sverige, England og Spanien er der indført jordbaseret, digitalt TV med egentlig udsendelsesvirksomhed. Finland går i gang i år, og det når man muligvis også i Norge. Holland, Tyskland, Irland og Italien ventes med i 2001.

Test-transmissioner er/har været igangsat eller er planlagt i de nævnte lande samt bl.a. Belgien, Danmark, Tjekkiet, Frankrig, Ungarn, Litauen, Portugal, Slovakiet, Slovenien og Ukraine.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs