MediaWatch

Nordens første interaktive TV-kanal

I første omgang vil kanalen kun have et begrænset indhold i form af vejrudsigter og salg af Cd-plader, men i fremtiden er det tanken at eTV skal ekspandere sit udbud til også at inkludere spil, film og salg af billetter. Det digitale terrestriske sendenet har på grund af sin beskedne kunde-masse været udsat for voldsom kritik i Sverige, og der er indtil videre kun 4.000 kunder, hvilket bl.a. kan sammenlignes med Canal Digital's digitale satsning, som i Sverige alene har over 70.000 digitale kunder.

For både en interaktiv TV-kanal som eTV, som skal generere en omsætning ved hjælp af homeshopping og e-handel, og for de øvrige TV-kanaler på platformen, er 4000 kunder selvfølgelig for lidt. Og derfor går Teracom, som ejer sendenettet, og Boxer, som er ansvarlig for udlejningen af de digi-tale bokse, i løbet af foråret i gang med en større reklamekampagne til en værdi af 45 millioner kr. Kampagnen skal bringe den digitale platform nærmere det erklærede mål på 100.000 digitale kunder i slutningen af år 2000 og ikke mindre end 500.000 kunder om tre år.

Senere på året håber Boxer at gøre platformen endnu mere attraktiv ved at introducere e-mail, EPG og en række homeshopping applikationer, som alle vil blive gjort tilgængelige via en ny set top boks fra Sagem. Hidtil har Nokia været eneleverandør af bokse til Boxer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs