AOL er klar til det mobile Internet

MediaWatch

I første omgang skal AOL Europe levere indhold til WAP-telefonerne i form af nyhedstjenester, e-mail, vejrudsigter og aktiekurser. Tjenesterne vil først blive introduceret i Tyskland, England og Frankrig allerede i slutningen af februar måned.

Udbredelsen af WAP-mobiltelefoner udgør en historiske chance for vækst for AOL Europe, idet en tredjedel af alle europæere forventes at ville få adgang til det mobile Internet via deres mobiltelefon inden udløbet af år 2004. I dag findes der omkring 450 millioner mobiltelefonabonnementer på verdensplan. Det tal forventes at stige til over én milliard i løbet af år 2005 svarede til omkring 20 procent af verdens befolkning mod omkring 7,5 procent i dag.

AOL Europa er allerede klar til at teste den ny service til det trådløse Internet som baseres på WAP-teknologien. Hermed bliver det i nær fremtid muligt at benytte sig af alle AOL's Internettjenester over de nye WAP-mobiltelefoner. Moderselskabet til AOL Europe er verdens største Internet-tjeneste.

Testtjenesten lanceres for AOL Europe's brugere fra slutningen af februar, og den vil kunne downloades via det trådløse net, så det er gratis for de omkring 4 millioner europæiske registrerede brugere.

Udviklingen er sket i samarbejde med mobiltelefonproducenterne Nokia og Ericsson. AOL Europe er et fifty-fifty joint venture mellem America Online og den tyske mediegigant Bertelsmann. Offentliggørelsen af samarbejdet kommer netop efter at tyske Bertelsmann har givet udtryk for at man ønskede at sælge sine andele af AOL Europe. AOL Europe forventes desuden at blive børsnoteret indenfor den nærmeste fremtid.

Aftalen kommer også kort tid efter at Simens har indgået en lignende aftale med Yahoo om at markedsføre Yahoo's Internetportal i en reduceret udgave som præinstalleret system i alle nye Siemens WAP-mobiltelefoner. Aftalen med Siemens er eksklusiv, men Yahoo har dog meddelt, at den ikke er mere eksklusiv, end at tilsvarende tjenester vil kunne findes på øvrige producenters mobiltelefoner. En lignende samarbejdsaftale kunne tænkes indgået med finske Nokia eller svenske Ericsson.

AOL-Europe må anses for at være en vigtig samarbejdspartner for de europæiske mobiltelefonselskaber, ikke mindst efter fusionen mellem moderselskabet AOL Inc. og Time Warner, hvis formål netop var at udnytte hinandens komplementaritet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også