MediaWatch

Surfing koster kvalitetstid

Amerikanerne har undersøgt, hvilken indflydelse Internettet har fået for hverdagslivet i samfundet, og konklusionen er – ikke overraskende - at jo mere tid folk bruger online, jo mindre tid bruges sammen med andre mennesker, skriver CNN.

Ifølge undersøgelsen, som er udarbejdet af Stanford University, tilbringer to tredjedel af Internetbrugerne mindre en fem timer om ugen online, men andelen af storforbrugere er stigende, efterhånden som en større del af befolkningen kommer online. Desuden er trenden, at brugerne tilbringer mere og mere tid online, jo længere de har haft en Internet-opkobling.

Endelig konkluderer undersøgelsen, at den øgede tid, som surferne bruger online, først og fremmest sker på bekostning af TV-sening og kun i mindre grad avislæsning. Cirka 60 af respondenterne mener at Internettet reducerer deres tid foran fjernsynet mens en tredjedel mener, at det går ud over avislæsningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs