MediaWatch

Kina på nettet

Det først og fremmest enlige mænd, der bruger Internettet i Kina, skriver China Daily ifølge Jyllands Posten, men også kvinder er ved at være på vej. I samme periode er der kommet mere end 6 procent flere kvinder på nettet, og de udgør i alt omkring 21 procent af det samlede antal brugere. Endelig er også antallet af kinesiske web-steder vokset voldsomt over de sidste 6 måneder, fra cirka 10.000 til 15.000.

Generelt set er den kinesiske stat, som udgøres af Kommunistpartiet, positivt indstillet overfor de økonomiske fordele, som Internettet giver, men samtidig er de bekymrede overfor den helt frie adgang til information, som man mener kan underminere partiets autoritet i landet. Derfor er der da også meget streng censur på hvilke udenlandske sites, der må vises i Kina.

Menneskerettighedsorganisationen Information Center of Human Rights and Democratic Movement in China, som ligger i Hong Kong, oplyser, at den kinesiske stat sandsynligvis også overvåger visse personers kommunikation med udlandet via e-mail .

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs