Kina på nettet

MediaWatch

Det først og fremmest enlige mænd, der bruger Internettet i Kina, skriver China Daily ifølge Jyllands Posten, men også kvinder er ved at være på vej. I samme periode er der kommet mere end 6 procent flere kvinder på nettet, og de udgør i alt omkring 21 procent af det samlede antal brugere. Endelig er også antallet af kinesiske web-steder vokset voldsomt over de sidste 6 måneder, fra cirka 10.000 til 15.000.

Generelt set er den kinesiske stat, som udgøres af Kommunistpartiet, positivt indstillet overfor de økonomiske fordele, som Internettet giver, men samtidig er de bekymrede overfor den helt frie adgang til information, som man mener kan underminere partiets autoritet i landet. Derfor er der da også meget streng censur på hvilke udenlandske sites, der må vises i Kina.

Menneskerettighedsorganisationen Information Center of Human Rights and Democratic Movement in China, som ligger i Hong Kong, oplyser, at den kinesiske stat sandsynligvis også overvåger visse personers kommunikation med udlandet via e-mail .

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også