MediaWatch

Ingen spor af hackere

De seneste dages hackerangreb på blandt andre Amazon, eBay og Yahoo, hvor Internet-firmaerne’s systemer blev sat ud af drift på grund af bombardementer af information, er fortsat en gåde for politiet. Der er ingen spor af gerningsmændene, ej heller har myndighederne en anelse om, hvad motiverne har været.

Hackerangrebene blev udført ved at titusinder af computere var sat til at ringe op til den samme tjeneste på én gang, og på den måde blokerede de tjenesterne i timevis. Det eneste fælles mønster i sagerne er, at det har været de største kommercielle sites, som er blevet angrebet, hvilket indikerer, at der kan være tale om et politisk motiv.

Internettets åbne natur gør det særdeles følsomt overfor den form for terror-angreb, og som følge deraf forudser eksperter, at Internettet kan blive fremtidens kampplads for terrorrister og hære, skriver Berlingske Tidende. Derfor har FBI oprettet en ny e-kriminalitetsbekæmpelsesenhed, som skal imødekomme elektroniske angreb, og der er ligeledes afsat omkring to milliarder dollars på statsbudgettet til at beskytte regeringens computersystemer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs