MediaWatch

Danmark bagud med e-handel

E-business markedet i Europa vil eksplodere til omkring 335 milliarder kroner i 2002, forudser rapporten fra Boston Consulting Group. I dag har amerikanske aktører allerede sat sig på 20 procent af alt europæisk e-handel , siger Mark Hindsbo fra Boston Consulting til Børsen. Desuden viser undersøgelsen, at det først og fremmest er de rene virtuelle butikker, som klarer sig bedst, så derfor skal de europæiske virksomheder snart op af stolene og markere sig, hvis de overhovedet vil være med.

Administrerende direktør Caroline Søeborg Ohlsen fra interntebureauet MouseHouse mener, at Danmarks lave placering med hensyn til udnyttelse af Internettets muligheder til detailhandel skyldes erhvervsledernes tilbagelænethed.

Rapporten viser desuden, at de nordiske lande tegnede sig for omkring 3 milliarder kroner ud af det 25 milliarder kroners store europæiske marked i år. Her udgjorde den danske handel kun 11 procent af den nordiske, som blev anført af Finland og Norge. Internethandel i Damark udgør 0,2 procent af den samlede detailhandel i landet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs