MediaWatch

Teleselskaber vil ud af TI

Det er først og fremmest de mindre selskaber som Mobilix og Tele 2, der føler sig klemt af Tele Danmarks dominans, og de prøver derfor at samle sig i en alternativ forening. Flere mindre selskaber har allerede ifølge Berlingske Tidende tilkendegivet at de er interesserede i at komme med i en ny forening, fordi Telekommunikationsindustrien (TI) er for meget styret af Tele Danmark.

Direktør Ingo Walterscheid fra teleselskabet TelePassport, finder idéen med en ny forening fornuftigt, idet det vil give de mindre selskaber gælles fodslag overfor politikerne, når der skal lovgives. Der findes i alt cirka 60 mindre teleselskaber i Danmark.

Mobilix har allerede meldt sig ud af TI per 1. juli i år, og administrerende direktør Monique Moullé-Zetterström håber på, at en ny forening kan komme på plads allerede i år. Tele 2 har tidligere udtalt, at TI blot var en pseudobrancheforening.

Ifølge direktør Ib Tolstrup for TI vil en alternativ forening være ilde stedt, fordi de vil få TI og Dansk Industri imod sig, og han finder beslutningen om en nyforening beklageligt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs