MediaWatch

Teleselskaber vil ud af TI

Det er først og fremmest de mindre selskaber som Mobilix og Tele 2, der føler sig klemt af Tele Danmarks dominans, og de prøver derfor at samle sig i en alternativ forening. Flere mindre selskaber har allerede ifølge Berlingske Tidende tilkendegivet at de er interesserede i at komme med i en ny forening, fordi Telekommunikationsindustrien (TI) er for meget styret af Tele Danmark.

Direktør Ingo Walterscheid fra teleselskabet TelePassport, finder idéen med en ny forening fornuftigt, idet det vil give de mindre selskaber gælles fodslag overfor politikerne, når der skal lovgives. Der findes i alt cirka 60 mindre teleselskaber i Danmark.

Mobilix har allerede meldt sig ud af TI per 1. juli i år, og administrerende direktør Monique Moullé-Zetterström håber på, at en ny forening kan komme på plads allerede i år. Tele 2 har tidligere udtalt, at TI blot var en pseudobrancheforening.

Ifølge direktør Ib Tolstrup for TI vil en alternativ forening være ilde stedt, fordi de vil få TI og Dansk Industri imod sig, og han finder beslutningen om en nyforening beklageligt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs