MediaWatch

Teleselskaber vil ud af TI

Det er først og fremmest de mindre selskaber som Mobilix og Tele 2, der føler sig klemt af Tele Danmarks dominans, og de prøver derfor at samle sig i en alternativ forening. Flere mindre selskaber har allerede ifølge Berlingske Tidende tilkendegivet at de er interesserede i at komme med i en ny forening, fordi Telekommunikationsindustrien (TI) er for meget styret af Tele Danmark.

Direktør Ingo Walterscheid fra teleselskabet TelePassport, finder idéen med en ny forening fornuftigt, idet det vil give de mindre selskaber gælles fodslag overfor politikerne, når der skal lovgives. Der findes i alt cirka 60 mindre teleselskaber i Danmark.

Mobilix har allerede meldt sig ud af TI per 1. juli i år, og administrerende direktør Monique Moullé-Zetterström håber på, at en ny forening kan komme på plads allerede i år. Tele 2 har tidligere udtalt, at TI blot var en pseudobrancheforening.

Ifølge direktør Ib Tolstrup for TI vil en alternativ forening være ilde stedt, fordi de vil få TI og Dansk Industri imod sig, og han finder beslutningen om en nyforening beklageligt.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs