MediaWatch

Erhvervsministeren vil fremme e-handel

Erhvervsminister Pia Gjellerup håber på, at e-handelsprisen vil bidrage til at danskerne føler sig mere trygge ved at handle på nettet, skriver Børsen. Ministeren bemærkede, at Danmark ligger foran det øvrige Europa med hensyn til e-handel, men bagerst når man sammenligner med de øvrige nordiske lande.

Det kan ifølge ministeren enten skyldes, at udbudet ikke er godt nok, eller at forbrugerne endnu føler sig usikre på forhold som klagemuligheder og betaligssikkerhed ved køb på nettet.

Pia Gjellerup lover at regeringen vil iværksætte initiativer, som vil bidrage til, at der komme mere gang i Internet-handlen i Danmark, og det komme blandt andet til at ske ved at anspore virksomhederne til at udarbejde regler for god skik på Internettet.

Desuden vil regeringen lancere en række kampagner, som skal få forbrugerne til at føle sig mere trygge ved e-handel og lære dem hvordan man handler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs