MediaWatch

TvDanmark 2 får fem nye lokalstationer

De nye lokalstationer bliver i Vordingborg, Nakskov, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg, og de supplerer de eksisterende i Hovedstadsområdet, Næstved, Slagelse, Odense, Vejle, Århus, Herning og Aalborg.

TvDanmark 2 kan i dag modtages af 70 pct. af den danske befolkning, men stationen forventer, at udvidelsen af netværket vil bringe tallet op på 85 pct. inden årets udgang. Til sammenligning kan TvDanmark 1 i øjeblikket ses af 55 pct. af seerne, men også her forventer man at øge antallet til 70 pct. inden årets udgang.

"Det er meget vigtigt for os at stå stærkt i det lokale mediebillede og gennem en styrkelse af samarbejdet med lokalstationerne, kan vi i løbet af året komme meget tæt på, at TvDanmark 2 er en landsdækkende TV-kanal", siger TvDanmarks adm. direktør Jesper Sehested Lund til Børsen.

Med de to kanaler - TvDanmark 1 og TvDanmark 2 - forventer direktøren, at 90 pct. af befolkningen vil kunne modtage en af de to kanaler i år, og dermed bliver TvDanmark en konkurrent til de meget omtalte sportsrettigheder.

"Dermed når vi et væsentligt mål, der betyder, at TvDanmark umiddelbart vil være berettiget til at kunne sende de sportsbegivenheder af særlig national interesse, som ellers har været forbeholdt Danmarks Radio og TV 2", siger Jesper Sehested Lund.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs