MediaWatch

E-butikker bryder loven om forbrugerbeskyttelse

Jurist Peter Fogh Knudsen fra Forbrugerstyrelsen har indtryk af, at loven ofte brydes på Internettet, og han vil nu have undersøgt, om det holder stik. Forbrugerstyrelsen tror især loven overtrædes indenfor områderne fortrydelsesret, reklamationsret, tilgift og forældede tilbud.

Der gælder de samme regler på Internettet, som ved handel med varer udbudt via traditionelle kanaler, men det er Forbrugerstyrelsens opfattelse, at kendskabet til de eksisterende regler er for ringe hos udbyderne på nettet.

Undersøgelsen munder ud i en rapport, der ventes færdig i september.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs