MediaWatch

Forbrugerstyrelsen vil undersøge net-banker

Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, og de hundredtusinder af privatkunder, som bruger Internet-banking, er tilstrækkeligt beskyttet mod misbrug.

Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen udtaler i Jyllands Posten, at undersøgelsens fokus bliver på de nye bankers forretningsgange og rutiner, og om systemerne er tilstrækkeligt sikre overfor misbrug af vitale kundeoplysninger. Hagen Jørgensen vil ikke afvise, at undersøgelsen også kan komme til at omfatte net-bankernes pris- og gebyrpolitik.

Forbrugerombudsmanden er i henhold til den nye betalingskortlov forpligtet til at føre tilsyn med sikkerheden i diverse betalingssystemer.

Den praktiske del af undersøgelsen er blevet udbudt til licitation blandt de store konsulentfirmaer i Danmark.

Undersøgelsen skal udføres af et af de store konsulentfirmaer, og forbrugerombudsmanden har netop sendt opgaven til licitation.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs