MediaWatch

Forbrugerstyrelsen vil undersøge net-banker

Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, og de hundredtusinder af privatkunder, som bruger Internet-banking, er tilstrækkeligt beskyttet mod misbrug.

Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen udtaler i Jyllands Posten, at undersøgelsens fokus bliver på de nye bankers forretningsgange og rutiner, og om systemerne er tilstrækkeligt sikre overfor misbrug af vitale kundeoplysninger. Hagen Jørgensen vil ikke afvise, at undersøgelsen også kan komme til at omfatte net-bankernes pris- og gebyrpolitik.

Forbrugerombudsmanden er i henhold til den nye betalingskortlov forpligtet til at føre tilsyn med sikkerheden i diverse betalingssystemer.

Den praktiske del af undersøgelsen er blevet udbudt til licitation blandt de store konsulentfirmaer i Danmark.

Undersøgelsen skal udføres af et af de store konsulentfirmaer, og forbrugerombudsmanden har netop sendt opgaven til licitation.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs