MediaWatch

Nye mobilselskaber vil have offentlig regulering

Sonofon og Mobilix vil ikke stille deres mobilnet til rådighed for Tele1 og Sense på de betingelser, som de ønsker. Det har fået Tele1 til at indgive sagen til høring hos Forskningsminister Birte Weiss, med ønske om at myndighederne skal regulere de interne afregningspriser på mobilområdet på samme måde, som det foregår ved fastnettelefoni.

Hermed forsøger Tele1 at påvirke den kommende telelovgivning, som netop har været til høring blandt interessenterne. Sonofon finder forslaget om offentlig regulering forargeligt, og kalder de nye selskabers strategi for snylteri.

Vicedirektør i Sonofon, Allan Koch mener ifølge Børsen, at der med fire store landsdækkende udbydere i Danmark, allerede er tilstrækkelig konkurrence. Desuden finder han det vigtigt, at de virksomheder, som har investeret milliardbeløb i at etablere effektive net, også får den fornødne afkast, som så senere vil blive investeret i nye generationer af mobilnet. Hvis det offentlige griber ind og forhindrer dette, vil det ødelægge investeringsklimaet i Danmark.

Mobilix’s juridiske direktør, Ann-Louise Hansen er stort set enig med Allan Koch, men hun er dog ikke halt afvisende overfor en vis offentlig regulering af roaming-taksterne. Til gengæld mener hun, at regeringen bør stille højere soliditetskrav til de nye selskaber, og henviser til at Sense tidligere har været gået konkurs.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs