MediaWatch

Politikere må beslutte sig om digital TV-net

Spørgsmålene op til medieforhandlingerne er: Skal Danmark investere 200 millioner kroner i et jordbaseret net til digitalt tv med risiko for, at de fleste danskere alligevel fremover vil hente digitale tv-signaler ind i hjemmet via kabel-tv eller satellit? Har danskerne overhovedet lyst til den digitale tv-fremtid, og hvem skal med på en jordbaseret digital platform?

Indkaldte eksperter kom med mange gode råd og vurderinger til politikerne, uden at der dog var en helt entydig anbefaling. Fra flere sider lød der opfordringer til politikerne om at skynde sig med en beslutning, fordi udviklingen ellers kan fremtvinge en afgørelse helt af sig selv.

Mens den kendte medieforsker Frands Mortensen sagde, at politkerne roligt kan vente til næste medieforlig.

Politikernes problem er, at de på den ene side har et pres på sig for en hurtig afgørelse. Hvis man venter for længe, risikerer man reelt, at det digitale tog får så meget fart på i form af dekodere til satellitter og kabel-tv, for eksempel Tele Danmarks Selector, at det vil være for sent at få bygget det jordbaserede net.

På den anden side er der grund til en vis skepsis over for det jordbaserede net. I forhold til de to konkurrenter giver det plads til langt færre nye tv-kanaler, og udenlandske erfaringer med jordbaseret digitalt tv taler indtil nu om en ganske beskeden succes.

Tirsdag var også dagen, hvor TV3 og Kanal5 endelig gik i luften på en svensk digitalt platform. Kanalerne sender under svensk lov, og må derfor blokere deres reklamebreaks i programmerne.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs