MediaWatch

Finansselskaber skeptiske overfor e-handel

En ny rapport fra revisionsfirmaet Arthur Andersen baseret på en rundspørge blandt 200 finansselskaber viser, at mindre end 25 procent af de adspurgte betragter e-handel som vigtigere end de traditionelle forretningsmæssige opgaver som omkostningsbesparelser, konsolidering og produkt- og marketingmix, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge rapporten skyldes finansselskabernes tøven overfor e-handel hensyn til kundernes accept. Selskaberne er desuden skeptiske overfor sikkerheden, adgang og den kompleksitet, der er forbundet med at drive online-tjenester.

Til gengæld havde 54 procent af de adspurgte en forventning om, at Internettet fremover ville være dominerende indenfor finansielle tjenester, enten af nutidens store globale finansselskaber eller små lokale. Kun 11 procent mente, at det bliver de nye finansselskaber, som udelukkende opererer på Internettet, der bliver nettets markedsledere.

Blandt øvrige årsager til selskabernes skepsis anføres manglende tillid til, at organisationerne besidder de menneskelige kompetencer og ressourcer, som der skal til for at drive online tjenesterne. Endelig mente kun 69 procent af de adspurgte, at de havde de nødvendige teknologiske ressourcer til at kunne iværksætte e-handel.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs