MediaWatch

Radiomonopolbrud er et godt initiativ

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) hilser de nye landsdækkende radionyheder velkommen: "Det er udmærket, at Radioavisens monopol nu bliver brudt. To radioaviser er bedre end én, og tre er bedre end to," siger hun Til Berlingske Tidende, med henvisning til den fjerde landsdækkende radiokanal, som står ledig.

Med beslutningen mener Elsebeth Gerner Nielsen, at Berlingske nu har trukket sig ud af kampen om denne: "Jeg kan ikke forestille mig, at de stadig skulle ønske den. For de lokale stationer er det ret afgørende, at de kan blive på frekvensen," siger hun.

Men Berlingskes adm. direktør, Joachim Malling, understreger, at det intet har med Berlingskes ønsker om at få den ledige FM-kanal, som politikerne skal forhandle om op til det kommende medieforlig.

Det førte i går til en del forvirring, at dagbladet Børsen skrev, at det var Berlingske og TvDanmark, som stod bag planerne om landsdækkende radionyheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs