MediaWatch

Radiomonopolbrud er et godt initiativ

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) hilser de nye landsdækkende radionyheder velkommen: "Det er udmærket, at Radioavisens monopol nu bliver brudt. To radioaviser er bedre end én, og tre er bedre end to," siger hun Til Berlingske Tidende, med henvisning til den fjerde landsdækkende radiokanal, som står ledig.

Med beslutningen mener Elsebeth Gerner Nielsen, at Berlingske nu har trukket sig ud af kampen om denne: "Jeg kan ikke forestille mig, at de stadig skulle ønske den. For de lokale stationer er det ret afgørende, at de kan blive på frekvensen," siger hun.

Men Berlingskes adm. direktør, Joachim Malling, understreger, at det intet har med Berlingskes ønsker om at få den ledige FM-kanal, som politikerne skal forhandle om op til det kommende medieforlig.

Det førte i går til en del forvirring, at dagbladet Børsen skrev, at det var Berlingske og TvDanmark, som stod bag planerne om landsdækkende radionyheder.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs