MediaWatch

Mannesmann står svagere overfor Vodafone

Om kort tid udløber tidsfristen for historiens største fjentlige overtagelsesforsøg – engelske Vodafone Airtouch vs. tyske Mannesmann. Tyskerne har hidtil kraftigt modsat sig englændernes tilbud, med den begrundelse af tilbudet var for dårligt og at Mannesmann kunne klare sig bedre, ved at stå på egen hånd.

Planen har blandt andet været, at Mannesmann vil finde europæiske partnere, som de kunne samarbejde med, om at få del i den lukrative ekspanderende mobiltelefonmarked.

Den seneste tids udvikling i konsolideringen af den europæiske mobiltelefon industri har på én gang forværret Mannesmann’s muligheder for samarbejde med andre virksomheder, og samtidigt gjort Vodafone’s tilbud betydeligt bedre.

Årsagen er det nyligt indgåede samarbejde mellem Vodafone Airtouch og det franske medie- og telegigant Vivendi. Hermed er der én potentiel samarbejdspartner mindre i Europa, og der er opstået mulighed for at skabe en gigantgruppe mellem Vodafone, Mannesmann og Vivendi, som tilsammen vil have 50 millioner europæiske mobilkunder svarende til en sjettedel af markedet.

Teleanalytikeren Robert Vinall fra DG Bank i Frankfurt vurderer i Børsen, at Vodafone vil forbedre overtagelsestilbudet, så Mannesmann-aktionærerne kommer op på at eje næsten 50 procent af Vodafone, såfremt de accepterer tilbudet. Ombytningsforholdet i det hidtidige tilbud giver Mannesmann-aktionærerne 47,2 procent.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs