Amazon fyrer 150 medarbejdere

MediaWatch

Kursfaldet stabiliserede sig dog på omkring 5,6 procent kort før Nasdaq-børsen lukkede i fredags, oplyser Computerworld. Eftersom fyringerne kun gælder to procent af Amazon’s ansatte, så indikerer investorernes reaktion, at de er ved at miste tilliden til, at Amazon reelt repræsenterer det opblæste værdi, som Internetfirmaet de sidste år har oparbejdet.

Amazon’s værdi er nu faldet til næsten det halve siden december, svarende til i alt 17 milliarder dollars. Dermed har den berømte Internetfirma’s succes taget en voldsom drejning. Amazon har siden starten i 1994 oplevet nærmest eksplosive stigninger i aktiekursen, til trods for et samlet underskud i perioden på mere end en halv milliard dollars.

Antallet af ansatte hos Amazon er siden 1998 steget fra 2.100 medarbejdere til i alt 7.500 før fyringerne. Alligevel har aktiemarkedet reageret kraftigt på de relativt få fyringer, her kun få dage før offentliggørelsen af fjerdekvartals regnskabet, hvilket yderligere indikerer, at investorerne tror, at Amazon er overvurderet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også