MediaWatch

Amazon fyrer 150 medarbejdere

Kursfaldet stabiliserede sig dog på omkring 5,6 procent kort før Nasdaq-børsen lukkede i fredags, oplyser Computerworld. Eftersom fyringerne kun gælder to procent af Amazon’s ansatte, så indikerer investorernes reaktion, at de er ved at miste tilliden til, at Amazon reelt repræsenterer det opblæste værdi, som Internetfirmaet de sidste år har oparbejdet.

Amazon’s værdi er nu faldet til næsten det halve siden december, svarende til i alt 17 milliarder dollars. Dermed har den berømte Internetfirma’s succes taget en voldsom drejning. Amazon har siden starten i 1994 oplevet nærmest eksplosive stigninger i aktiekursen, til trods for et samlet underskud i perioden på mere end en halv milliard dollars.

Antallet af ansatte hos Amazon er siden 1998 steget fra 2.100 medarbejdere til i alt 7.500 før fyringerne. Alligevel har aktiemarkedet reageret kraftigt på de relativt få fyringer, her kun få dage før offentliggørelsen af fjerdekvartals regnskabet, hvilket yderligere indikerer, at investorerne tror, at Amazon er overvurderet.

Mere fra MediaWatch

Facebook lover milliardbetaling til medier

I et blogopslag forsvarer Facebook-topchef den kortvarige nyhedsblokering i Australien, og annoncerer samtidig, at techkoncernen vil investere 1 mia. dollar i aftaler om medieindhold over de næste tre år.

Seneste nyt

Se flere jobs