MediaWatch

Amazon fyrer 150 medarbejdere

Kursfaldet stabiliserede sig dog på omkring 5,6 procent kort før Nasdaq-børsen lukkede i fredags, oplyser Computerworld. Eftersom fyringerne kun gælder to procent af Amazon’s ansatte, så indikerer investorernes reaktion, at de er ved at miste tilliden til, at Amazon reelt repræsenterer det opblæste værdi, som Internetfirmaet de sidste år har oparbejdet.

Amazon’s værdi er nu faldet til næsten det halve siden december, svarende til i alt 17 milliarder dollars. Dermed har den berømte Internetfirma’s succes taget en voldsom drejning. Amazon har siden starten i 1994 oplevet nærmest eksplosive stigninger i aktiekursen, til trods for et samlet underskud i perioden på mere end en halv milliard dollars.

Antallet af ansatte hos Amazon er siden 1998 steget fra 2.100 medarbejdere til i alt 7.500 før fyringerne. Alligevel har aktiemarkedet reageret kraftigt på de relativt få fyringer, her kun få dage før offentliggørelsen af fjerdekvartals regnskabet, hvilket yderligere indikerer, at investorerne tror, at Amazon er overvurderet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs