MediaWatch

Amazon fyrer 150 medarbejdere

Kursfaldet stabiliserede sig dog på omkring 5,6 procent kort før Nasdaq-børsen lukkede i fredags, oplyser Computerworld. Eftersom fyringerne kun gælder to procent af Amazon’s ansatte, så indikerer investorernes reaktion, at de er ved at miste tilliden til, at Amazon reelt repræsenterer det opblæste værdi, som Internetfirmaet de sidste år har oparbejdet.

Amazon’s værdi er nu faldet til næsten det halve siden december, svarende til i alt 17 milliarder dollars. Dermed har den berømte Internetfirma’s succes taget en voldsom drejning. Amazon har siden starten i 1994 oplevet nærmest eksplosive stigninger i aktiekursen, til trods for et samlet underskud i perioden på mere end en halv milliard dollars.

Antallet af ansatte hos Amazon er siden 1998 steget fra 2.100 medarbejdere til i alt 7.500 før fyringerne. Alligevel har aktiemarkedet reageret kraftigt på de relativt få fyringer, her kun få dage før offentliggørelsen af fjerdekvartals regnskabet, hvilket yderligere indikerer, at investorerne tror, at Amazon er overvurderet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs